piasvedin

Penisoperationer och anestesi!

Publicerad 2011-03-23 22:08:35 i Allmänt

Det har råkat ha gått ett tag sen jag skerv ett riktigt inlägg nu! Känns onödigt å skriva på dom dagar som det knappt händer nått på.. sen har jag nog varit lite lat oxå :P

För det har faktiskt hänt en hel del sen jag skrev sist :) Vi gick på europas största clubb det var grymt roligt fast hade förväntat mej ändå på nått sätt att det skulle vara större. Det var mer som massa clubbar i ett hus bara olika våningar än en stor clubb.

Här på jobbet har vi haft ganska lagomt mycket att göra. Melissa har nu berättat för cheff att hon ska sluta så nu får Natalie och jag lära oss allt mer saker! Som nu till exempel håller vi på att lära oss anestesin. För er som inte vet så är anestesi sövning. Det är ganska mycket att få in och lite små läskigt ibland men det är oxå riktigt roligt!
Fast när maskinen börjar pipa så kan jag ju säga att pulsen stiger ganska kraftigt! Det är så himmla mycket som kan gå fel om man bara är det minsta ouppmärksam!

Och jag måste ju berätta om vädret! Det är verkligen underbart väder nu! Och det ända som är kvar av min tyska sjuka är lite hosta. Hela den här veckan ska det vara så här fint väder, solen lyser här och jag har till och med fått mej lite färg :)






Dom här bilderna är från vad som skulle varit en penisampution men den
här hästen hade tur så han fick behålla pillifjonken kvar. Lite fix och trix
med kniv och brännapparaten så var den frisk igen :)



I prag

Publicerad 2011-03-20 00:00:21 i Allmänt

Det har varit en riktigt rolig dag i prag, först så gick vi till en pizzeria sen så gcik vi en braaa bit för att sen inse att vi tagit världens omväg. Vi bestämde oss för att gå in till centrum av prag och gå på sexmuseum idag! :p
Men på vägn till det museumet så gick vi oxå in på ett terrormuseum. Det var inte så värst jätte spännande för det var så litet men det kostade bara tretti koroner att gå in så det gör inte så värst mycket. Sexmusemet var inte heller så jätte stort fast et fanns bra knasiga grejer där inne!

Nu snart ska vi gå till en clubb som enligt rycktet ska vara europas största, jag vet inte om det stämmer men bra stort måste det vara :)
Bilder får det bli sen min kamera funkar ju inte men jag har tagit några med mobilen.

Gute Nacht!

Skit dag!

Publicerad 2011-03-18 13:54:17 i Allmänt

Allt som kan gå fel har gått fel idag känns det som!
Det regnar och blåser och jag råkade ta det gröna provröret i maskinen där det rödablodröret skulle vara!
Det var det första som gick fel sen har allt gått utför.
Två hästar kom in för röntken båda två fick avlivas.

Sen var det tid för matlagning, det spelar ingen roll hur rent köket är på morgonen efter frukost, när man kommer till lunch står det tio koppar och fullt med grejer på diskbänken.
Trångt som tusan med tre andra personer i köket ska man försöka laga till sig nån lunch, då välter jag ut tekannan över den rena disken! så när jag ska försöka städa upp det så går ett glas sönder. När jag äntligen fixat med disken och teet s så ska jag bara ösa upp maten. Men då tror ni inte att eftersom att jag öppnat fönstret när jag laga mat så har en plastpåse blåst och smälts fast på den avstängda men fortfarande tillräkligt varma plattan för att plasten skulle vara helt nedsmällt på plattan.

Men nej det tar inte slut än! Sen kommer städkärringen och börjar skälla på oss för att vi inte sopsorterar som ingen annan här gör heller! Och inte har hon sagt nått om det tidigare heller och hon står här och skriker att vi måste städa köket innan hon kommer men vi städar det där jäkla köket minst två gånger om dagen men just under lunch är det ingen idé eftersom att när folk tar påtår tar dom en ny kopp, så därför städar vi när alla andra har gått hem efter två.
Näe vilken jäkla skit dag kan berätta att det inte är en toppen glad Pia som sitter och skriver det här!
Men nu ska jag slänga mej in i duschen oc duscha bort den här skitdagen, för nu ska jag ladda om mitt humör till roadtripp till Prag humör och den Pia´n hon är bra mycket gladare hon! :)


Prag i helgen!

Publicerad 2011-03-16 23:49:06 i Allmänt

Både jag och Natalie är ledig i helgen så då tänkte vi slå på stort och åka in till prag i helgen! :)
Känns som att det kommer bli ledgen..... wait for it......dary! ledgendary!

Det har varit en ganska lugn dag för övrigt känns lite tråkigt här på kliniken nu för igår var Vanessas sista jobb dag... Hon gör grymt mycket för kliniken så vi får se hur det går nu när hon är borta och dom inte har nån ersättare!

Vi var inne till lauf och kolla i lite butiker idag innan vi åkte och tränade hittade ett par skor som är lite mer sommrig än dom jag har så passa på å inskaffa mej ett par sånna :)

Sen åkte vi raka vägen till top fit. Vart inte så lång träning idag bara runt 1 timme.
Vi ville vara tidiga hem så vi kunde kolla upp allt in för resan och kunna laga mat så vi han äta innn klockan blev allt för mycket! Men det ska ni tro att dom planerna vart juinte riktigt som vi tänkt oss!
Just när vi börja med maten kommer chef in och säger att det kommer en häst om fem minuter!
Det var bara å hoppa ur träningskläderna och in i jobb jeansen! Fast det var ingen kolikhäst som kom in utan en häst som hade fått en allergisk reaktion. Dom ser bra roliga ut dom hästarna, som Klaus sa; som en flodhäst!

Det tog kanske bara en timme lite blodprov och en rektalundersökning. sen var dt bara å vänta tills droppet var tömt. Så det var lite senare mat än vad vi hade tänkt men det var helt okey tycker jag :)

Gute nacht!

Smalfet

Publicerad 2011-03-14 22:18:41 i Allmänt

Idag har jag och natalie insett att vi måste 'ndra våra vanor från och med idag!
Själva grejen här att det finns alltid nått gott att stoppa i sig här, och när man har tråkigt så äter man.
Ibland finns det bakelser choklad och crossainter men nutella här för kunderna kommer alltid med tack grejer.
Pluss att Klaus konmer ofta med olika bakelser och cheescakes hela tiden.

Kan tänka mej att under den här tiden har jag nog gått upp minst 2 kg!
Men från och med idag så ska det bli ändring på det! No more smalfet pia!
nu gäller träning och slut på allt småätande! :)

Det har varit jättefint väder idag och det var inte så mycket att göra förutom en kastration på morgonen, så vi passade på att ta en prommis till gymmet. Jätte skönt synd bara att det inte var lite mindre moln.
Men inte är jag den som klagar inte! kändes riktigt som vår idag! längtar så efter tills våren kommer på riktigt!!

Men nu är det film dags :)

En helg i nünrberg

Publicerad 2011-03-13 16:22:47 i Allmänt

Jag körde på en lite vild chansning i fredags och följde med lite folk som jag inte riktigt kände ut till en klubb i Nürberg.
Det var kompisar till natalies pojkvän, var lite orolig först men han sa att alla var jätte shyst och att det var bara å ringa om det var nått.

Det blev en riktigt rolig kväll och natt för vi var ute till klockan 5 på morgonen! Det spelade ju ingen roll att det vart sent eftersom att jag är ledig hela helgen. Nu är jag riktigt glad att jag gjorde det för nu har jag faktiskt lärt känna lite folk häromkring. Dom jag gick ut med bor i Lauf och det ligger 10 minuter härifrån :)

På lördagen åkte vi in till Nürnberg igen och späelade lite bowling.
Första omgången gick det riktigt riktigt dåligt, men andra gången vann jag riktigt stort! :)
Jag har kommit på att jag inte gillar bowling så mycket för det är bara är det går bra för mej som jag tycker att det är roligt. När det går dåligt vill jag inte spela överhuvudtaget. Men allt som allt om man räknade ihop poängen från alla omgångar så kom jag tvåa :)

Idag har det blive en lugn dag dom sa att det skull vara fintväder idag men det är alldeles grått ute, fast tror att eftersom det inte blir nå gym ikväll så får det bli en liten promenad runt speikern. Men nu först lite lassange! Mums!


En bild på mommo, en av dom två katterna som bor här.
Är ganska säker på att hon inte är riktigt 100 i huvet!

Leedig!

Publicerad 2011-03-11 17:50:56 i Allmänt

Det är fredag och jag är ledig!! känns riktigt skönt och hoppas på två saker inför min helt lediga helg;
1. att the germandesise lämmnar min kropp så jag blir helt frisk.
2. Att det blir kanon väder så jag kan sola! 

lugn dag idag på jobbet en hältutredning med röntken och annars bara hästarna som vi har inne. 
Det är inte super väder men funderar på att ta mej en liten fredagsprommis med lite winnerbäck. 

A walk around a terrible history

Publicerad 2011-03-09 19:50:07 i Allmänt

Har varit en riktigt tråkig dag här på kliniken idag, inga undersökningar och inga besök ute.
Men ägaren till en av hästarna som har blvit opreread här frågade om jag kunde rycka manen på hennes häst. Så jag roade mej med det i ca en och en halvtimme. Men det var det värt för fick 10 euro för det sen när hon kom :)

Igår frågade vi Klaus om han kunde visa oss lite i nurnberg dom grejr från andra världskriget, så idag på eftermiddagen fick vi oss en liten rund tur, vi åkte till en arena som skulle blivit typ en teater musikarena eller nått, en stor arena som alla samlades och helia och Hitler stog längs upp framför, en kassärn och ett hus där Hitler hade bott i när han var i nurnberg. I huset han hade bott i bode de nu mera vanligt folk! vette tusan om jag skuell velat bo i samma hus som hitler hade bott i e! himmlagården hette huset.







Ganska coolt att stå på samma ställe som mr H en gång stått på. Kan förstå att det vr en mäktig kännsla för honom å ha så många folk som dyrkade honom på det sättet.










Bombhål!










 Arenan blev aldrig klar men den var tänkt att bli världensstörsta och det skulle få plats 50 000 pers i den!
Mr H tyckte tydligen om romersk stil så han byggde allt i den stilen och i stora granitstenar så att dom skulle hålla.
Men idag är det ett mueum och en orkeseter som håller till i arenan.


Kassärnen som nu står helt tom för dom vet inte vad dom ska göra med den.


Inte från andravärldskriget men bra häftig endå!  :P

Hur sjukt är det inte endå att en människa med sånna bisarra åsiter kan få så himla mycket makt?
Tycker att det är ganska oförståligt hur det kan lyckas gå så långt som det gjorde.
Idag lider tyskland förtfaranande av det, dom är tvunngna till att fortfaramde betala en stor summa pengar till judarna varje år för det mr H gjorde mot dom. Bra kanske vissa tycker, fast jag tycker att visst tyskland sjorde det mot dom men det är ju inte samma folk som sitter i regeringen nu som då, ska verkligen folket idag betala för vad deras förfäder gjorde?
Näe nästa gång det blir en rundtur så blir det lite mer fina och roliga grejer tyckte Klaus. och jag tycke det låter grymt bra även om jag tycker att andravärldskriget är väldigt intressant.

Nu ska Natalie och jag köra på pizza och en film, nyttiga dagen idag :P

Take your passion, and make it happend!

Publicerad 2011-03-09 00:20:14 i Allmänt

Jag har verkligen på allvar börjat fundera mer på vad jag vill göra med mitt liv nu sen jag kom till tyskland.
Jag vet att den här praktiken inte kommer ta mej framåt nått i mitt mål mot utbildning och så men det är endå en jäkligt coolchans som jag har fått och tror verkligen att jag skulle ångra mej väldigt mycket om jag skulle tackat nej till det här.

Har pratat en hel del med Klaus om hur det är att utbilda sig i tyskland och vad jag har för möjligheter här. Fast skulle det bli intressant skulle jag behöva lära mej tyska, min enormt stora tyska ordförråd består nu av att jag kan säaga hej hejdå och vad jag heter. Och frågan är hur många år av mitt liv kommer det isf ta? och om jag lär mej tyska kanske jag hellst vilja lära mej det i sverige för att sen åka tillbaka och utbilda sig på riktigt. 
Men annars då? jag önskar ve4rkligen att det fanns n svar på om jag kommer nån dag kunna göra högskoleprovet så jäkla bra att jag kommer in i skara. För jag tyckte verkligen att universitetslivet var min grej! 
Jag vill gå på universitet eller högskola, men inta bara läsa för att läsa utan för att verkligen bli nått som jag vill syssla med för resten av sitt liv! 
Näe jag måste verkligen ta och reda ut det här! Och har nån nått bra svar på hur jag ska göra så berätta det gärna för mej! 

Varit en ganska intressant dag idag här i stallet iaf. Två operationer en kastration och en operation på en häst som hade fåttt en infektion efter en kastration så dom måsta ta ut hela muskeln. Det var lagomt underhållande kaffefika underhållning :P
Sen labbad vi efter lite maskägg igen, åket oxå med klaus ut på eftermiddags besök en besiktning. På vägen hem åt vi glass as god var den! :)

Har även varit riktigt duktig på gymmet idag!
Cyklat en mil på 23 sek och gått 4 km på bandet :) Så känner att jag nu kan gå och lägga mej nöjd.
Sov gott!







smörklump!




muskeln, den var som en inbakad pizza med den speceilla ingridienten var!


Jopp mumsigt värre :)

Min första kolikoperation!

Publicerad 2011-03-07 23:30:18 i Allmänt

Vi gick ut för en fika igår men efter en timme på cafét så ringde klaus.
Det var en kolikhäst som hade kmmit in och behövde opereras. Natalie var ledig så det var jag och vanessa som åkte in. I stallet var redan klaus och sergej.
Eftersom vanessa skötte anestesin och sergej brukar spola så fick jag vara med och opererea!
as coolt! jag har haft hela min arm inuti en hästmage!
Det var en as fin friser vi opererade :) jag höll i när vi spolade och hjälpte klaus med tråden och så när vi sydde!
Det är en ganska mäktig kännsla kan jag berätta! jag fick stoppa in handen och känna på njuren och känna på först när magsäcken var fyld med gas hur den känndes då och hur den skulle kännas när den var utan gas!

På natten var det även mitt jobb att ge en intramuskulär och en intravenös injektion. fast den intravenösa i en permanentkanyl förståss :) vi var klar med operationen vid tolv nån gång och klockan tre så skulle jag upp och ge injektionen. Vart en ganska sömnlösnatt så var grymt trött när jag vaknade!

Idag har det inte hänt så mycket, det kom in en kolikhäst vid två. Men den var 22 år och hade riktigt svår kolik så ägarna gjorde det rätta beslutet (enligt mej) att avliva honom.

Jag har varit riktigt trött idag det har kommit fram på två olika vis: 1.jag somnade i soffan och sov i två timar efter kolikhästen.
2. När vi gymmat klart och är på väg att lämna in skåpnyckeln så känner jag att det känns konstigt när jag går, Natalie som går bakom mej säger efter ett tag; Pia har du satt byxorna bakochfram? och jo ni tror inte att jag har satt på mej mina mjukisbyxor så jag har baken frammåt och fickorna och märket bakåt!

Men kan ju säga att Vanessa jag och Natalie fick oss ett jäkligt gott skratt iaf! haha aja ibland somnar man i soffan och ibland sätter man på sig byxorna åt fel håll det är sånt som händer liksom! :P









Jag håller i tuntarmen! :)

 



Fast allt är inte kul och skoj i världen önskar verkligen jag var hemma med lotta och bara finnas där för henne nu, finaste tyreson vila i frid!  Tänker på dej lotta och önskar verkligen jag kunde hjälpa dej mer igenom det här än vad jag kan just nu!Usch sånt här får bara inte hända! Fina underbara tyreson!


Tänker på dej lotta! <3

Seg söndag

Publicerad 2011-03-06 15:50:40 i Allmänt

Vissa veckor går verkligen snabbare än andra! sista veckan i spanien kändes som en månad jämfört med den här veckan som har gått nu!

På fredagen bestämde jag mej för att följa med natalie och vanessa ut till nurnberg igen, Vi gick till ett as roligt ställe som hette Nachtish nånting. Grymt rolig kväll! Fick reda på av vanessa sen att två framför oss i kön hade blivit nekad inträde, den först för att han inte hade rätt skor, och paret framför för att dom inte tyckte att dom hade rätt stil! knas!
Fast den vart lite små sen, klockan fem kom vi hem!

Igår var det jätte fint väder här. det var jätte soligt så passa på att sola lite, fast var kanske inte jätte smart å ta av sig till bikini! Nu rinner näsan och känner mej allmänt slö i hela kroppen.

På kvällen så blev det The notebook med Vanessa, den filmen är ju så otroligt bra! Tror jag skulle kunna se den en miljard gånger utan att tröttna! Skulle önska att det kom ut en till sån bra film!

På kliniken är det ganska lugnt nu, vi har bara fyra hästar som står och får vård i stallet och alla dom har blivit opererad i ett ben så det vi gör med dom är att vi tvättar och bandagerar om ibland får dom medecin för att stärka iminförsvaret och antiinflamatorisk medecin.

Idag är det ganska kallt ute var till och med frost i morse då jag kom ut. Så det har blivit en lugn dag. Har kollat på tre how i met your mother avsnitt och ett greys avsnitt :P

Så funderar nu på att ta mej en promenad så man får röra lite på sig idag oxå sen så låter att varmt bad ganska jätte lockande!




Så här ser sovrummet ut :)




Mat/ vardagsrum


Köket

Så nu vet ni hur jag bor iaf :) får se hur det blir med bilder i framtiden eftersom min kamera har fått för sig att den inte vill starta nå mer förutom att berätta för mej att det är system error! lagomt roligt, får kanske låna Klaus kamera och knäppa när det händer nå spännande.
 
Ikväll funderar vi på att åka in till Lauf och ta en fika det tar bara fem minuter med bil. :)


Tyskland- korvarnas land

Publicerad 2011-03-03 20:45:29 i Allmänt

Det har varit ganska lungna jobdagar här nu det har kommit en till hit tll klinken, en veterinärstudent som ska vara här i fyra veckor. Igår hade jag min tränings dejt och då visade det sej att jag har 0,4 % för mkt fett! Men nu så har jag fått min egen träningsplan och mitt eget chipp som talar om för mej hur jag ska träna och på det kan jag oxå kolla hur mkt kalorier och hur många km jag har sprungigt! Så nu blire hård träning!
Otur bara att jag struntade i gymmet idag för att jag har ont i halsen och så fort jag ansträgermej så bara hostar jag! Men nästa vecka blire hårdträning! :)

Idag har jag varit på banken och fixat ett konto här eftersom att man måste betala gymmet på autogiro så nu är jag snart tysk! haha Efter det har vi labbat lite, kollat efter mask i träck från en av hästrna som har blivit opererad. Otur för hästen men tur för mej så hittade vi massor med maskägg!

Under hela tiden jag har varit här skulle jag kunna räkna gångerna jag har varit hungrig! Här finns det alltid nått gott att äta. Idag kom en av klienterna som har en häst här med ca 10 bakelser + vaniljmunkar!

En gång när jag var med Klaus och handlade på kötteriet så frågade han mej om det var nått jag ville ha och då sa jag att jag ville prova nått riktigt tyskt. Då köpte han tre olika sorters korvar till mej. Dom var jätte god speciellt en av dom och sen dess så kommer han regelbundet med nya korvar åt mej! haha han är så snäll!

En gång i bilen prata vi oxå om fisk och han fråga om jag tyckte om det och då berätta jag självklart att röktfisk var min favorit och att min pappa röker själv. Och iadg hade han varit och lletat efter röktfisk åt mej! Tyvär hade dom inget idag men han sa att han skulle åka dit en annangång och köpa! :P

Så ifall nån av er är rädd att jag svälter här i tyskland s behöver ni inte oroa er! det är nog större chans att ni får komma och hämta mej med lyftkrok!









Hur ska man kunna veta om man inte provar?

abcdef

Publicerad 2011-03-02 00:15:51 i Allmänt

Imorse var det operation fast jag var inte med för jag och natalie gjorde stallet ist. Fast det var roligare så för då var det inte så stressigt som det oftast blir när dom andra tjejerna är med. Så jag la bandage gav ögondroppar och tvättade sår för fullt imorse.
Är väldigt trött nu har inte blivit så mkt skrivet i bloggen nu på nån dag men jag ska försöka skärpa mej!

I dag när vi var klara på förmiddagen så fick vi sedan ledigt för resten av dagen och skönt var det! Utnyttjade den tiden på bästa tänkbara sett och pratade med lotta. Dagarna blir så full nu förtiden med jobb och sen gym att det blir inte så ofta att man sätter sig vid datorn och verkligen tar sig tid och prata med nån på skype och grejer.

Fast det var jätte fint väder och klaus ville visa oss nått ställe så vi följde med han upp och gick på ett berg. Jätta fint var det där öppe man kunde se as långt.

Imorgon har jag min tid med en personlig tränare då ska jag väga mej på special våg och lägga upp en träningplan, det tror jag kommer bli grymt! :) eller grymt jobbigt iaf!

Men näe nu orkar jag faktiskt inte skriva nå mer ska dricka lite te sen ska jag ta och dra täcket över kroppen och sova! 








Lite bilder från våran gångtur :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela