piasvedin

Base militar!

Publicerad 2011-01-31 23:48:51 i Allmänt

Jaha nu har det gått en till måndag så tråkigt att dom bara flyger förbi!
Vi vaknade iaf i tid idag kanske lite förtidigt för ens enda lediga dag kan jag tycka :P
Vi väntade ett tag med frullen oh tog en tacos brunch istället :) gott som satan var det!

Sen åkte vi iväg mot ikea i san sebastian fast vi ville inte på ikea utan plasa del northe som den stora gllerian heter. Vägen diit blev det en liten felkörning men vi kom dit ganska fort.
Jag har fyndat som tusan idag; två t-tröjor, två trosor, en stickad tunika, två bh grejer som inte är en bh men ser ut som en bikini utan halsgrej :P två linnen, åtta smycken och allt det här för bara 550 nått :)

På slutet kom marcos (en av killarna vi åt buffé med) och hans bror vi gick med dom där ett tag så skulle vi ta en glass. Krångel som vanligt med beställningen för ingen pratar engelska här ju! Vi ville ha två smaker och då måsta man tydlign ta en stor så då tänkte vi att det kan vi ju göra. Men sen så visade de sig att marcos och hans bror tänkte betala så där tog dom en varsin liten glass så kommer svullo ett och svullo två och drar på med storglassen vi då! Pinsamt!

Sen gick vi en sväng till Ikea och köpte två norrlands som vi ska ge till Gabbi dan innan vi åker :) han ska oxå få våran svensk-spanska ordbok pluss lite annat gott :)

Efter det så var dom så snäll att dom körde före så vi kunde hänka så vi slapp tappa bort oss.
Efter vi åkt ett tag så stanna dom vid deras militärbas och frågade om vi ville komma in och titta.
Vi var inte så säker med tanke på att klockan var mycket och att vi inte känner dom så väl, man glad är jag då att vi sa ja!!

Vi fick visa vårat ID och så slog dom in oss i en dator och vi fick ett besökskort, Sen visade dom oss runt och vi tog lite kort här och där som jag tyvärr inte kan lägga ut för man får egentligen inte ta kort där för det är confidetiellt eller vad det heter :P Sen fick vi gå in i nån hall och där fick vi gå in i en pansarvagan ocg sitta både där man skjuter och där man kör! :) Riktigt coolt! Där man kör tittar man genom en tv för man har inge fönster e!

En riktigt bra dag! en av dom dagar man är så himmla glad över att man har åkt till spannien, för hur många är det egentligen som fått gått in på en stor spansk militäbas och suttit i en pansarvagn? Och marcos och hans bror är jätte snäll och trevlig :)

sov gott nu är det inte många timmar innan klockan ringer och det är dags för att mocka lite boxar!





Äntligen söndag!

Publicerad 2011-01-30 21:05:09 i Allmänt

Så himmla skönt nu så här på en söndags eftermiddag och kunna bara ta det lugnt, ta en dusch och faktiskt lägga ner lite tid på att laga god mat! Älskade sköna söndagar! Har varit en riktigt lugn morgon och förutom att ridkoleponnnisarna rymde och sprang upp i bergen som vanligt men det börjar mer bli en gammal vana nu!

Fast den vart lite dryg när vi inte hade nått å göra å bara fick sitta och vänta på att klockan skulle bli lunchdags!

Vi var på toppen humör och vi skulle bara handla lite grönsaker för idag är det tacossöndag! :)
Fast man ska aldrig säga vilket bra humör jag är på här har jag märkt för det känns som att allt som kunde gå knas på affären gjorde de!
Det började med att lotta tappa tacosåsburken i golvet haha några ungar skvallrade till sina föräldrar men ärlig som vi är så gick vi ju självklart och sa till personalen och insisterade på att vi kunde betala den... eller? nja kanske inte riktigt gick till på det sättet :P

Iaf när vi kom fram till kassan och skulle betala så hade dom en knasig regel att man måste minst handla för 12 euro för att få handla på kort! Så det var bara ta och leta mer grejer vi behövde. Och på nått sätt försvan våran gurka!

Men tacos blev det och mums så gott det var! är mätt så hela mein mage ser ut som en ballong!
Efter maten tog vi en prommis p byn men där hände inte så mkt roligt så nu blire film :)

Lotta och jag får mkt grejer här i spanien :)


En klubba som vi fick när vi tankade :)


Svens sällskap; två tygblommor som vi fick i en smyckes affär när vi var in till madrid :)


En kinesisk väggkallender av bambu eller vad det var :P
Fick den när vi var och åt kinabuffen med killarna :)


En frysväska som vi fick när vi fick provsmaka pizza i våran stammis affär :)

Trodde vi ja!

Publicerad 2011-01-29 22:39:17 i Allmänt

Idag har det varit en till snö och kall dag men ganska skönt det oxå ibland som idag var det bara tre hästar som vi ryckte mannen på och tre träns som vi skulle smörja, förutm mocknigen och det så klart!
Men det vart en tidig lunch och vi hade inte ens nått å gör på eftermiddagen! skönt med lång lunch tänkte vi!

Så då körde vi på pizzabak! det vart en bacon, kyckling och majs pizza :P lite gott och blandat körde vi på!
Behöver jag ens säga att den vart berömd!? mums för hemmagjord pizza även fast vi körde en specialare med degen eftersom vi varken hade bakpulver eller jäst.

Och idag istället för att köra på våran vanliga siesta så tittae vi på film, The boondock saints grymt bra film! har ni inte sett den så kan jag ju bara säga slänger på närmsta dator och ladda ner den! :)¨

Eftersom att det bara var lindning av nattbandage och matning på kvällen så åkte vi dit lite senare än vanligt. Det tar bara ca en halvtimme så då var det ju lugnt att  vi kom dit vid halv åtta.

Trodde vi ja! för när vi kommer in genom porten och åker upp på infarten ser vi att hela ponnyhagen var heltrasig och det var bara stackars gulliga Kerko som stog kvar! Men dom två shettisarna stog bara på gården så dom fick vi lätt in. Men däremot ridskoleponnisarna var helt väck! Vi började leta efter dom men tillslut vågade vi inte gå längre ifrån stallet för när det är mörkt här är det verkligen mörkt!

Vi bestämmde oss för att gå och mata dom andra hästarna till att börja med. Och när vi kommer upp till uppestallet så hör vi att det är en lös häst där inne, men så när vi öppnar dörren så möts vi ingte av en nej det skulle ju vara för bra! utan tre hästar som har öppnat sina boxdörrar och haft det kul i stallet! Fast när vi kom in stog både Giorgio och Cherry i sina boxar fast dörrarna var helt öppen det var bara Santana som var och utforskade stallgången.

När vi var klar med matning och allt så går lotta ut och då har ridskoleponnisarna kommit ner från berget så med två hinkar mat och lite grmmskaft fick vi in alla till tjurfäktningsarenan där dom nu får tillbringa natten!

Så klockan han bli efter nio innan vi tillslut kunde sätta oss i bilen och åka hemmåt! Men skönt var det att alla hästar var instängd igen! Det blir inte alltid som man tror men huvudsaken att allt slutar bra så är iaf jag nöjd! :)


The bullfightingarena

snööö!

Publicerad 2011-01-28 22:58:57 i Allmänt

Jo tro det eller ej men imorse när vi klev upp och kikade ut genom fönstret så var marken full med sånt vitt skit som brukar finnas hemma på vintarana! Fast hemma har man iaf vinterdäck, sånt har dom inte på bilarna här e..
I vanliga fall tar det en kvart å åka till stallet men idag tog det ca en halvtimme! Madrid måste verkligen vara rondellernas stad för på den kvarten det tar att åka till jobbet så måste man åka genom inte en och inte två utan fem rondeller! knas!

Vi höll oss dessutom på vägen och inte ens snuddade vid ett dike idag :)
Det vart en inne dag i stallet idag, Cantus, Giorgio, Fortuna, Daniella, Irukup, Wallaby och Qadesh var dom lyckliga som fick en speciall behandling a la ryckning av man :)

Mitt vänstra långfinger är däremot inte så glad! efter ryckningen så har det förlorat lite skin på insidan :P Men vi hittade ett par knivar som kom ganska bra till hand och vi var grymt effektiv :)

Men även fast det är tråkigt med snö så är det ganska skönt å komma hem före åtta en kväll så om man sammarfattar den här dagen skulle jag säga blöta skor och frusna fingrar men bra skön endå :)


Påväg till bilen




Våran fina bil :)


qadeshs sår från igår

Du kan kalla det förnuft men aldrig sunt!

Publicerad 2011-01-27 22:25:14 i Allmänt

Jag säger då bara det vi måste ha en av världens dummaste och klumpigaste hästar i stallet! Qadesh det vita stoet jag la ut bilder på igår. Hon är bara sex år men har redan hela kroppen full med ärr! Hon har på ett ben ett ärr som det måste varit minst 15 stygn på det är ca 20 cm långt, ett på rumpan sm r lika stort och flera ärr i ansiktet.
Hon är som e jäkla bulldoser när hon går och spela roll om det är nå i vägen men kan ju alltid testa gå rätt på det!
Själva andledningen till att jag berättar det här är för att idag när vi hade longerat stenhuvet klart så gick lotta först med henne och när hon är halvägs in i stallet så får hon för sig nått och slänger huvet rätt upp i dörrkarmen!
Det blev ett kanska rejält sår på nosryggen, pluss att det hängde lite skin från såret. Och sen så vägrade ju hon självklart gå in igen...
Men efter en kvarts daltande så gick hon in. Jag vet inte om jag har berättat det förut men Gabbi är utbildad veternär men här i spanien får han mer lön av att jobba som hästskötare än som veternäir, hur sjukt är inte det?
Han har pratat lite om att kanska flytta till sverige och jobba som destriktare där och lotta och jag försöker peppa på han :) Tror han och hans underbart gulliga lilla son skulle få det bättre där hemma än här!

Iaf så vart det som en försmak på tyskland med lite sårvård :) Hon fick lite lugnande och lokalbedövning, tvättning, rakning och lite mer tvättning, sen klippte han bort skinbitarna som hängde. Sen häftade han ihop såret igen. Häftklammrarna skulle sitta i 10 dagar sen skulle dom bort.

Annars har det inte varit en så rolig dag för det har varit underkylt regn hela dagen så här blir det inte mycket till ridning e! Bara lite mer longering och lite smörjning och städning av stallet passade vi på att göra när det ändå var så jäkla halt på backen. Kan ju säga att jag körde saktare än en tant med althzimers siom inte hittar vägen hem idag med våran så fina sopbil :)


Qadsch tyvärr ingen bild efter såret :P



Grannhuset lite små snyggt tycker jag :)

kortknäppar dag

Publicerad 2011-01-26 23:05:39 i Allmänt

En till ganska lugn dag, det blir så nu när det är så himmla kallt.
Fast det blir då ganska mycket longering och det är ju inte dirket de roligaste grejen på jorden man kan göra!
Men tror faktiskt jag har blivit resistent mot yrhet efter alla varv man har snurrat  the bullfighting arena!
Det har oxå varit lite kort knäppar dag på stallet, virgo och Qadesh fick vara modeller! as snygga vart dom men han bara ta kort med min kamera på Qadesh bilder på virgo får jag sno av lotta en annan dag :)






Skön dag!

Publicerad 2011-01-25 22:23:04 i Allmänt

Idag har varit en riktigt skön dag! Det är fortfarande riktigt kallt här, även om det är tråkigt så gör det att det inte blir så mycket jobb. Eftersom marken är frusen går det inte att rida så då blir det sköna lugna dagar. Idag fick vi lunch redan vid halv två och skulle inte vara tillbaka till stallet för ens kl fem! Det vart äkta svenne mat idag köttullar och makaroner :) Eftersom det går åtta timmar mellan frukost och mat för oss så när jag väl äter känns det som att det inte finns nå stopp i mej! Idag åt jag 14 köttbullar och makariner till det! Sjukt brukar orka åtta :P

Och självklart passade vi på att ta en siesta när vi ändå hade en timme över efter vi ätit! svårt å beskriva hur skönt det var å lägga sig i våra hemska sängar! Men är man tillräkligt trött slipper man tänka så mkt på att det känns som att fjädrarna i sängen håller på att bryta av revbena på en! Älskade sköna osköna säng!

Ställde klockan men råkade sommna om en kvart till efter det, så vart lite små sen till stallet men det gjorde inte så mycket. Var bara två hästar var och longera, gå ut å gå lite med vackra Raggasa sen linda in lite ben så dom såg ut som julklappar! Så lyckades det oxå bli en tidig kväll!

Väl hemma slängde vi oss in i duschen sen så kollade vi upp biljetter hittade en för ca 400 kr grymt billigt! 
Så då slog vi till så nu är resan hem bokad! Det firade vi med tuttifrutti glass och våran 8 kr cider! ( som jag nu förstår varför kostar så lite :P) Men det var roligt för det var skjuta iväg champange kork! 

Ska koll lite mer på resor till tyskland i dag oxå får se om jag kan hitta en lika billig sån :)
Men nu är det nästan bara sova kvar på den här dagen, imorgon ringer klockan sex som vanligt, WIHOO!
Aja det ska bli skönt å komma hem och äta dipp och grönsaker! :)



Förra veckan, rullade benlindor i solen :)



Dålig bild men jag och Incognito

serius talk

Publicerad 2011-01-24 23:13:01 i Allmänt

Uscha nu har vi pratat med Ignacio och Helens om att vi ska åka hem tidigare! inte så kul prat men måste man s måste man! Jag ser fram emot dipp och grönsaker! Och sen blir det tyskland! lite nervös inför det ska kolla upp lite flygbiljetter och kanske ska boka dom imorgon! iiihh!

sov gott!

Sköna måndagar

Publicerad 2011-01-24 22:18:06 i Allmänt


Sköna härliga måndag! Idag har jag sovit längre än jag sovit i hela mitt liv! Förutom att jag först vaknade till vid halv tio och spela lite suduko så sov jag till halv två!! Men tror verkligen att våra kroppar behövde sova dom timmarna eftersom att annars alla andra dagar i veckan sover vi ca 6 timmar!

Dagen har varit ganska lung efter det, åkt och handlat och gjort en välbehövlig städning här på våran våning. Gått till fruterian och tror dom tycker om oss riktigt mkt där! idag när vi handlade fick vi en grönchili frukt på köpet! :)
Vi åkte oxå å handla, då tittade vi lite mer på spritavdelningen och fyndade en 750 ml flaska med äppelcider!
Och har bestämt oss för att när vi åker hem ska vi ta med en extra väska med sprit för det är grymt billigt här! En 70is vodka exploer: 100 kr, en 70is smirnoff ca 80 kr andra äppelgrejer för typ 25 kr!

Nu ska vi äta pomfritt för ovanlighetens skull kanske titta på en film eller nått! :)
Här kommer lite mer bilder från igår!


inngången till klubben, här stog det även vakter!


Stallets hästbuss


Massa hästar och ryttare i alla åldrar, och då menar jag verkligen alla åldrar allt från 5 till 70 tror jag!


Viloboxar


Madrid bara bakom busken!


En av dom alla ridbanor,den här var det naturhinder på.




Furtunas coola senskydd


Furtuna


Igen


uppvärming


På banan hider på ca 130 tror jag




Snygg Virgo


Vackra Daniella som förresten kom tvåa i hennes klass




Bildskön hon är Daniella






Vi gick runt på området sen och tog lite kort på stallarna




När den här hästen såg att vi tog kort så började han lipa! Han sluta inte heller!  :P


Galoppbanan som gick runt det innersta området




efterrätt


mer


Alkoholfri äppelshot :)


Vi och våra nya spanska kompisar :)

Tävlingsdagen

Publicerad 2011-01-24 01:29:17 i Allmänt

Är jätte trött nu så tänker bara skriva lite kort om dagen så ska jag skriva mer och lägga ut lite bilder imorgon! För imorgon är ju våran lediga dag!!
Om jag skulle kunna beskriva hur skönt det är så skulle jag det men jag tror det är omöjligt!

Idag så klev vi upp extra tidigt så klickan ringde kvart över fem. I stallet började vi knoppa en virgo som ville allt annat än å vara still. Behöver jag säga att dom vart allt annat än vacker! :p

Sen åkte lotta och hästarna till tävlingen och det var meningen jag skulle ha ponnylektioner men så blev det minnsan inte! Idag var det -9 grader förstår ni så det var för kallt! Så då vart det den gammla vanliga sysslan mocka tills Helena kom och plocka upp mej.

Ni skulle ha sett gården som tävingen var på! Helena och Ignacio sa att det var den finaste i Spanníen! Det var hästar överallt och jätte fina hinder och stället var jätte stort ridbanor överallt! Och alldeles bakom buskarna låg Madrids centrum typ! riktigt coolt!
Det gick bra för Ignacio, han slutade tvåa på daniella och med det andra hästarna givk det bra oxå :) Så lyckad dag!

Efter det så bestämde vi oss för att träffa killarna från affären för att äta ( vi hade typ bara ätit frukost när vi kom från tävlingen). Så när vi kom hem så Duschade vi och så och det känns riktigt roligt å få klä sig i andra kläder än pyjamasen eller ridkläderna! Så vi tog våran bil för vi ville inte åka med främmande folk och sen åkte vi efter dom till grannstaden och åt på nått kina buffé ställe där man fick plocka maten själv och sen så lagade dom till  den :)
Jago och Marcus var faktiskt inte farlig och stoppade inga piller i våran cola eller försökte inte heller sälja oss till nån gubbe på gatan! :P

Dom kanske ska ta oss och bergsklättra nån dag! Fatst får se hur det blir med det med tanke på att lotta är höjdrädd! Men salsa ska vi dansa försöka lära oss för Marcus går på salsa han och nästa fredag ska vi följa med :)

oj det här vart allt annat än kort men lite mer bilder lägger jag ut imorgon!
Hasta mañana!


Ignacio och Furtuna





Marcus och Jago

Dagen innan

Publicerad 2011-01-22 17:35:34 i Allmänt

Idag och igår har det varit riktigt kallt här! Minus elva igår morse och minus åtta idag morse! Så det har blivit två halv sköna dagar! Idag lärde jag mej lite mer om hur det går till när man har hand om ponnyklubben! Imorgon ska jag sköta det mesta själv tror jag! lite små svårt eftersom att  barn här pratar ju inte engelska! Får bli mycket kroppsspråk och halvspanksa ord imorgon!

I morgon ska vi oxå på hopptävling, lotta åker först med Ignacio och jag är kvar sköter ponnyklubben sen åker jag och Helena när allt hemma är klart! Ska bli skoj å gå på hopptävling! Ignacio ska hoppa tre hästar! det skulle vara skoj om han vann eller nått! :)

Men är lite små nervöst så här dagen innan imorgon så åker lastbilen från stallet vid kl åtta och då ska redan Virgos man vara flätad och knoppad! Men det ska bli spännande! 
Nu är det dags å trycka i sig lite korv och pommfritt sen åka till stallet och träna på å göra super fina knoppar och ge mat till några knorrande hästmagar!

Jag saknar popcorn, dipp och grönsaker! mums! 
Om nån känner för att skicka lite dipp hit så kommer jag bli grymt glad!


Dipp och filmkväll med dom här tokarna saknar jag!!

hace frio!

Publicerad 2011-01-21 22:19:57 i Allmänt

Har inte orkat skriva dom här sista dagrana, vi har jobbat i snitt ca 11 timmar per dag och haft en lunch på en timme. Den timmen ska vi hinna åka hem och tillbaka, laga och äta mat! Så när man väl får komma hem och vila ett tag så är man inte grymt pigg direkt e!
Har oxå ränkat ut att vi tjänar ca 100 kr dagen... och om man tar en tim lön på det så ligger den på starx under 10 kr timmen! Lite smått sjukt de!

Vi var iväg och stor handla igår och det var en sak vi hade sett fram imot länge! Här ser man fram emot sånna saker; handla, klä på sig ett par jeans eller hinna ta en prommenad runt becerril! ( staden där vi bor)
Saker som hör till ovanligheten: klä sig i andra kläder än ridkläder, sminka sig, hinna vila på maten och sist men inte minst duscha håret! :P 

Orkar inte skriva så mkt mer ska passa på å titta på how I met your mother innan jag somnar oxå! :)

När kato kommer till stallet!

Publicerad 2011-01-18 23:05:48 i Allmänt

Inte jätte toppen dag idag direkt..
Morgonen okey vi kom faktiskt före gabi idag! :) Men sen kom Ignacio och Helena till stallet.
Och tror Helena har levt på citroner nu under tiden hon varit sjuk för hon kommer till stallet och tror hon är nån jäkla drottning som vi ska slicka bort ludd mellan tårna på om hon så nu ber om det! Massor å göra fram till lunch som vi fick en hel timme till, på den tiden ska vi hinna åka hem och tillbaka som tar ca en halvtimme och sen laga mat och äta! Som tur är hade vi lite flärre perre eller fläskpankök om ni häldre kallar det för det :P så vi fick värma och äta.
Till baka till stallet ska göra iordning tre hästar på mindre än en halvtimme hinner kanppt det och så hade vi fått informationen att halv fem hade vi lektion, men sen sa Ignacio att vi skulle väntat tills Helena har ridit klart och ta hand om hennes häst sen rida våra hästar. Och Kato som vi nu kallar den lilla s***an var på grymt dåligt humör och när man försökte prata lite små prat för att mjukna upp stämmningen lite så fnyste jäkla kato åt mej som att jag borde kallat henne för ers höghet eller nått! AAAHGG!

Och när hon kommer upp med hästen får vi skäll för att vi var sen till hennes lektion, när jag förklarade att Igancio sagt att vi skulle vänta tills hon ridit klart Quars först så fick jag till svar; jag vet vad ignacio sa men ni skulle  ridit lektion för mej halv! Och vi hade ingen aning om att lektionen var för henne e! pluss att jag hörde att hon svärde på spanska åt mej!

Det tar lång tid innan jag blir arg men idag så var jag så jäkla arg och frustrerad! Man ska fasen inte få skäll för att man inte kan läsa katos tankar e! Och hon hade inte sagt nått så såklart vi lyssnar på Ignacio om han är den enda här som ger oss den minsta lilla information! Näe jag var så jäkla arg så jag grina tog icogniti och red och önska bara att godsilla kato skulle åka hem!

Näe nu vart det mycket neggativt! Har efter några dagars funderaingar besämmt mej för att ta chansen att åka och jobba på kliniken i tyskland :) Pratade med Ignacio och Helea om det idag och det gick bättre än vad jag förväntade mej! dom sa att dom förstog! :) Så so lotta säger nu ska jag iväg å hoppa hopprep med tarmar i tyskland!  :)



IKEA

Publicerad 2011-01-17 22:30:46 i Allmänt

Orkade inte skriva igår så fast det hände inte så mycket intressant heller mer har det hänt idag! :)
Om nån har missat det så är ju måndagar våran lediga dag i veckan så idag bestämde vi oss för att sova ut och åka till IKEA.
Vi hade fått karta och beskrivning och det var inte den lättaste vägen inte!
Och allt gick okey bra hittade rätt första svängen sen skulle vi bara köra mot burgos hela tiden.. Och så missade vi n avfart och då tror ni inte att det var helt kört å komma på den vägen igen! man kunde se den för det var bara några buskar imellan våran väg och den, men inte en väg gick åt det hållet!
så vi körde in på ett ställe sen tillbaka fast då blev det för långt till baka så då var det bara å vända igen och så höll det på ett tag tills vi såg en skyllt mot rätt väg sen efter ett tag stog det burgos och helt plötsligt så är ikea rätt framför oss! har ingen aning om hur vi hammnade rätt men det gjorde vi! :)

På ikea köpte vi två paket köttbullar, ahlgrensbilar och saft! Här har dom inte saft! Sen efter det skulle vi kolla om det fanns nå klädaffär i närheten, och vi gick in i en affär som såg lite halv sunkig ut, och sen frågade vi om dom hade några percingar (lotta behövde en till naveln) och tur var väll det för hon sa att det fanns ett jätte stort köpcentrum i ett hus som lotta och jagtrodde var ett palats, hotell eller nått!

Men i ni skulle ha sett! oj vad med massor av affärer! två våningar jättelångt! och jätte fint där inne!
hitta en jätte rolig smyckes affär och lotta och jag köpte ett par varsinna fulcoola örhängen och sen bytte vi så vi fick ett av varje par! grymt snyggt ;)

Vi gick där enda till kl sju eller nått så det var ju självklart mörkt när vi skulle åka hem! Och tror att det alltid är dimmigt i madrid! Det var ett helt jäkla äventyr å bara hitta ut från ikea så vi kunde ta samma väg fast åt andra hållet den här gången! Men med våra grymma master mind hjärnor kom vi tillslut rätt! Men kan nog säga att ingen skule nog ha velat ligga bakom eller på sidan av mej den här gången!
Oj nej där skulle vi svängt! bromsa! svänga och nässla sig in :p och inte bara en gång hände det så e! vart ganska många som la sig på tutan när jag skickligt skulle försöka nässla mig in på avfarter som jag egentligen skulle ha tagit mej in på några meter före :P Och sen när vi till slut var på rätt väg börja bilarna bakom mej bete sig knasigt! alla blinka med helljuset åt mej och vissa blinka in mot kanten! jag hade inte helljuset på och man kan ju inte stanna mitt i en trefilig väg e! Så helt säker på att bilen ska språngas vilken sekund som helst letade vi förtvivlat efter en avfart som ledde till nått ställe där man kunde stanna på. Tillslut hittade vi en mack och kollade men inte var det nå knas med bilen inte e! fattar fortfarande inte varför dom gjorde så för?

aja hem tog vi oss! Och bra lättad är jag började på fundera på att sova i bilen och grejer jag! usch men är grymt stolt över att vi både hitta dit och hem helt själv :)


köpcentrumet






innuti



den här dräckten skulle man ju lungt villa ha! svampbob <3



örhängerna! :)


lottas och mitt rum

Hoppning!

Publicerad 2011-01-15 23:29:31 i Allmänt

Nu har det gått en till helt jäkla underbart varm dag här i spanien! Synd bara att man är mest inne i stallet bara...
Fullt upp idag vanliga morgonsysslorna i vårat stall, lotta fick titta på när det var ponny lektion så vi oxå ska kunna hålla sånna sen. Jag longerade tre hästar och red åsnegiraffen. Imorgon blir det tvärt om.

Det var iaf riktigt roligt å hoppa fast som vanligt är det ju ingen information här så jag tog ju på dressyr sadeln som vi alltid brukar ha på han jag. Och det märkte Ignacio efter några hinder så då fick jag avsluta lite tidigare :(
Fast bra för stackars åsnegiraffen, tycker dom rider han lite väl hårt med tanke på hur han ser ut! Känns som  att en 16 årig häst som har tappat all hull och muskler kanske man borde ta det lite försiktigt med och bygga upp hans beniga kropp igen... Det är verkligen sorgligt å se han, man kan räkna alla hans revben genom att bara titta på han!

På lunchen åkte vi till gigante och handlade som vanligt och då stog det tre killar framför oss som vi sen började prata med, Man kan ju bara skratta åt deras dåliga engelska! Iaf frågade dom om vi ville gå med dom ut och äta på kvällen :P Lite läskigt med främmande spanjorer så där men det skulle vara kul å få lite kompisar här omkring oxå! Så vi bestämde att om vi i våran lilla by på ett ofentligt ställe kan ju inget hemskt hända :)  Det är ju bara i spanien som man blir med bjuden på mat då man är helt osminkad, oborstat hår klädd i ridbyxor och en tröja full med grislera på!  Vi gick inte ut å åt med dom endå för vi blev så sen från stallet :P men vi får väll se om vi kanske träffar dom en annan dag! :P

Till lunch var vi grymt duktig! Vi lagade fläskpankaka för ett helt kompani så vi har lunchlådor oxå! :)
Vi diskuterade oxå om fläskpankaka är typiskt svensk eller om det finns på mer ställen, vi kom i alla fall på att om det var typiskt svenskt så skulle det kunna vara så att dom  från stockholm och runtomkring där kalla det för Flärre perre, medans vi lite längre norrupp skulle kalla det för Fläskpankök :P

Imorgon är det halvdag! Riktigt skönt :)
Hoppas på lika fint väder i morgon oxå!
hej hej hemskt mycket hej!


åsnegirffan cantus


178 cm benrangel med liten pia på ryggen

18 grader och sol!

Publicerad 2011-01-14 23:11:26 i Allmänt

Imorse så ringde klockan som vanligt vid sex, fast jag är ju så jäkla skicklig så istället för snoza så måste jag ha tryckt av alarmet! vaknade ca en timme senare så då var det ju bara å skynda i sig frukost å sticka till stallet. en halvtimme sen vart vi, jag hatar verkigen å komma försent!
Vi skyndade oss å berätta att vi försovit oss och bad om ursäkt till gabbi sen började vi på som vanligt med våra morgon sysslor. Sen efetr ett tag kommer gabbi och är värsta snorkig och säger att vi måste vara klar vid tio halv elva med stallet och att vi ska fetta in hovarna när vi förberedde hästarna åt Ignacio och Helena, och avslutar sen med att han inte tycker om att säga saker två gånger! Det är bara det att om dom hade sagt det en gång först kanske slipper han vara så snorkig! informationen här är värre än på skolan i ljusdal och då är det riktigt dåligt! Man skulle vilja införmera dom om att, Nej vi kan inte läsa tankar! Pluss att han sa att vi skulle vara där tidigare och när vi sa igen att det verkligen inte var meningen att klockan inte ringde så sa han, jag bryr mej inte om det, bara allt är klart till halv tio så får ni göra som ni vill. Behöver jag säga att det var två riktigt oglada svennar i stallet Idag!
Tar gärna kritik men hatar när folk ska vara snorkig!

Vi vart på bättre humör sen efter att vi kände hur varmt det hade blivit! när vi åkte till stallet var de -2 och mitt på dagen 18 jäkla skit sköna grader!
Vi red oxå på förmiddagen (Icognito och Giorgio) och det var så jäkla skönt att vi red i t-trjöja och vi svettades som två eskimåer i afrika!

Fick en sofia 550 kg sofia på foten idag oxå inte så jätte mysigt!
Ganska lugn dag endå, på eftermiddagen longerade vi cantus och Quars.
Och man blir ju inte förvånad när det gäller den här utrustningen men mitt i galoppen så märker jag att ja inte har nån Quars i linan längre utan linan har släppt från spännet och han är lös! fats som tur är så var vi i tjurfäktningsarenan så han kom ingenstans förutom till cantus, Och hingst som Quars är så försökte ju han självklart bettäcka stackars lilla åsnegiraffen! lite smått kaos där ett tag!

men nu är det sovtime! :) 


Charlotte snorgärsen hansson ;)

Veterinär torsdag!

Publicerad 2011-01-13 23:06:15 i Allmänt

Idag har det varit en till helt underbart varm dag! :) tror till och med lotta och jag har lyckats bliive lite solbränd på våra kinder! Fast är inte helt säker på om det är för solen eller för att vi är så jäkla trott! Men jag hoppas på solen jag!
Morgonen gick bra inga hästar som kom lös i stallet eller så!  veterinären var i satllet idag, och man kan ju inte göra annat än å skratta åt kläderna veterinärassistenten hade på sig! In kommer en tjej med klack pumps svarta strumpbyxor, en grå kjol med en matchande kavaj till det! själv tänker man eh vad gör lite grislera på tröjan den ska ju endå bara bli mer skitig! :P

Lotta har passat på å tagit lite kort idag oxå ska sno dom av henne sen och lägga ut :)
Det är verkligen fint vid stallet det är jätte höga berg vart man än kollar!
Blev lite ridning på eftermiddagen oxå red Icognito igen :)
Sen longering av åsnegiraffen stackarn är så smal så man kan räkna alla hans revben :(  

Och nu när jag kommer och startar datorn har jag fått ett mail av dr vonberger som säger att tjejen som praktiserar där nu ska åka hem och jag får chans å komma å praktisera på hästkliniken istället! Jag vet inte hur bråttomt de är... känns som att jag nyss kom till det här stället och trots skit mkt och tungt jobb så tycket jag om stallet, hästarna och lektionerna. Fast å andra sidan så skulle jag få vara med å assistera vid opreatiner, lära mej kontrolera anestesin (sövningen) och analgesin (smärtlindringen) pluss lära mej göra endoskopier och röntken! Varför är det alltid så att när det händer nått måste det alltid hända nått annat bra så man måste välja för?

Ska nog försöka sova på det här jag och sen ska jag höra lite mer med dr vonbergern hur snart han behöver en ny assistent...

Nu dags å sova!


Ett

Två

Attack!


Onsdagar= bajs skit äckel jobbiga dagar!

Publicerad 2011-01-12 22:57:23 i Allmänt

I dag är det onsdag och här betyder det att gaby är ledig! så vi får sköta både hans och vårat stall. Vi var beredd på att den här dagen skulle bli ganska fullproppad, men inte så här e! förutom hästarna i dom två stallen finna oxå 4 shettlandsponnysar, 7 d-ponnisar, två grisar och 6 kossor. vanliga fall tar gaby hand om dom andra djuren. Våra uppgifter idag var: mocka åt 20 hästar, ge mat morgon, middag och kväll, ge vatten tre gånger om dagen, rida två hästar var, mata grisar, mata kossor, longera tre hästar. Vi fick ca tre kavart på oss till lunch och komm hem vid halv tio nu på kvällen!

Fast för å inte bara vara negativ så var det jätte bra väder idag soligt så det känndes som försommar! :) Och vi fick rida två nya hästar idag, jag red Icognito och lotta Surrender. Jag tycker om Icognito han är rolig å rida lite drygt att han är så spänd för allt som händer runt om kring bara. På eftermiddagen red fick vi rida själv igen jag red åsnegiraffen. Han är mer okey nu faktiskt riktigt rolig å rida :)

Dom är knasig här för dom matar hästarna med halm! :O Men iaf så kom gaby och titta in lite på eftermiddagen å och då frågade han lotta om D-ponnyerna hade fått halm och hon sa jajjemän! men så kom vi på att vi hade glömt de! Men det ville vi ju inte visa gaby! så vi gjorde en liten lek av det hela smyga runt med en 1 kvadratmeters säck med halm i och få in det i hagen utan att han skulle se :P tycker vi lyckatdes ganska bra endå :)

Dom tittar iaf konstigt på oss i affären när vi kommer med våra stallkläder! Och det är ju nästan så att man skulle kunna undra varför om det inte vore för att vi är täckt va grislera från topp till tå! :P Lotta kom på att nästa gång dom tittar konstiigt på oss ska vi säga: The next time that dad lets me sleep with the pigs I will move out! haha :P
Synd bara att dom inte förstår sig på engelska! och jag för står nu att no hablo mucho espanol inte betyder jag pratar inte mycket spanska, utan prata snabbare och mer osamanhängande tack!'
Nu orkar jag inte skriva mer ska sova och det ska bli skönare än skönast! :


Dagensoutfit, Modell: charlotte hålilångklasongerna hansson

Quiero sol!

Publicerad 2011-01-11 22:23:09 i Allmänt

Förkyld som tusan idag! :/  så nu håller jag en tumme för att febern inte ska komma och göra mej ett otrevligt besök oxå!
Annars har dagen flytit på ganska bra, fast babe gick och gjorde illa hjulet så det vart alldeles platt!
 
Lunchen hade vi gjort klart redan igår, det vart räk och tonfisksallad :) och så gjorde vi eget vitlöksbröd.
Jag fattar inte hur det kan vara så att räkorna vi köpte var råa, med bajsranden och rom kvar! hur har dom då dödat dom? trode man bara stoppa dom i kokande vatten jag! fattar nada!

Vi tog oss ocå en siesta på lunchen så vi skulle orka rida och longera efter maten. Och i fall nån tror att det är vanligt här så är det bara ett rykte! dom lät nästan irriterad när vi fråga dom och sa att alla trodde det men så var det minnsan inte! Fast våran var livsnödvändig utan den skulle vi se ut som två zoombizar som går på nått!

Vi fick rida själv idag utan lektion, det var riktigt skoj, då kan man vara mer avslappnad. Fast vi red åsnegiraffen och Georgio. Fast åsnegiraffen är roligare å rida än den andra lata gubben! Gergio är extremt lat och visst han är grymt duktig och gör allt man säger åt honom, fast det ska ju vara lite sport i dat oxå! :)

Efter skulle vi bara longera fast här är det ljust ena stunden sen blinkar man då är det mörkare än mörkast! Så Rhialda som jag longera är typ mörlrädd och inte såg hon mej där jag stog i mitten i mörkret heller, det var mer hon som longera mej än tvärt om! Fick hoppa och springa åt alla möjliga håll för att hon inte skulle springa in i mej! För skulle hon det skulle jag nog flyga ända till månen jag! eller kanske skulle bli kvar en meter ner i sanden oxå!

Kan oxå erkänna att jag gått å blivit lite kär! Quars heter han han har grymt fina muskler! Tror han tycker om mej oxå, fast han brukar naffsa och små bita mej lite då och då ibland, men men om han tycker om sånt så är det lugnt för mej! Blir imponerad över hur lugn man kan varaa trots att han har båda sina kulor kvar! :) ska fixa nån bild på snyggingen oxå :) 

Ska ta å dansa soldans till i morgon och hoppas på att dom hungriga regnmolnen låter solen får leva en hel dag iaf! Och förresten snor säljes om det är nån som vill ha! billigt oxå! :) det är bara å höra av sig!
nu säger jag hej då här ifrån piso bajo!

go caspiann! hoppas han har det bra där hemma i sverige.

Madrid the real city, YEAH!

Publicerad 2011-01-10 20:53:00 i Allmänt

Idag har varit våran första lediga dag, och då passar man ju på att upptäcka madrid på riktigt! det var riktigt fint väder i morse lite kallt men solen värmer mycket här (när den väl år uppe!!)
Så vi gick till bussen och för ovanligheten när det gäller bussar så var den en kvart sen! Men jag känner att jag och solen är så pas bra vänner att jag inte har så mkt emot å spendera lite tid med den :)

Vi hoppade av bussen på ett ställe som heter mencleoa och sen tog vi tunnelbanan till sol som är själva centum för allt typ. Och ja, lotta och jag gjorde allt de här själv, ingen åkte med oss! fast det var en snäll dansk som vi fick lite hjälp av :P  
Fast när vi kom till madrid hade molnen tagit över och ätit upp solen! Det var iskallt så efter ett tag när vi hade gått i lite klädaffärer frös vi nästan fingrarna av oss! jäkla moln och dimma! Det blev iaf en (tshirt 39 kr) eller hur det stavas och två armband för tio kr :) Ni kan kalla mej för fyndarn om ni vill ;)
Vi gick oxå in i en affär med hemgjorda smycken och där fick vi en varsin tyg/pappersnått material blomma :) fast det var as dyrt där inne så även fast vi blev mutad så klara vi oss från att svälta våra stackars plånböcker mer!

Men fast vi är i spanien kunde vi inte styra över vårat starka flurry beroende så det fick bli en flurry på donken oxå :P en jätte god men caremell och vit och vanlig chocklad :) Efter det frös vi ju bara ännu mer och bestämmde oss för att äta och sen åka hem. Fast å välja ställe å äta på var ju inte så lätt somdet låter vi var för ovanlighetens skull sugen på tahimat! Fast vi var livrädd för att ta fel för vi våga verkligen inte äta på en china resturang e! Ignacio berätta att det finns ett rykte här om att china resturanger serverar människa! För dom kommer hit utan papper och när en dör tar dom över varandras identiteter eftersom dom är så lik varandra! och vad gör dom då av kroppen? jo det blir mat till hungriga gäster! ja ja jag vet att det6 nog inte är sant men om det så finns en liten risk, skulle du äta då?

Det vart till slut en resturang med hinduiskmat spännande tänkte vi, tills vi såg priserna :P dyrt och bara okey gott men men. Efter det skulle vi ta tunnelbanan tillbaka mencleona och då stog det en gubbe där som började prata med oss sen fatta vi att han hade köpt en biljett som han inte ville ha så då tänkte jag att visst kan jag köpa den av han lika gärna som å köpa en i en atomat. Men se där hade jag fel! inte ville han sälja den där e, han ville bara ha mer pengar för å öpa en till tror jag! så han sa tack för min hela 1 eouro och inte fick jag nån biljett e! haha komiskt men men. a si es la vida!

När vi kom hem så bestämmde vi oss för att handla men bara nödvändiga sakerden här gången, det här är vad det tillslut blev: pålägg, en dricka, en varsin chipspåse, en varsin chocklad, papper, en 1,5 l 7 % sangria (1.29 euro ca 12 kr!), juice och en kaktus :P haha känns som att vi fick med allt det nödvändiga! ;) Kaktusen heter iaf svenne och vi ska ta hand om han som att han vore vårat eget barn bestämmde vi oss för. Sen dess har lotta tappat han i golvet två gånger! stackarn!
men nu ska jag titta på how i met your mother äta chips och dricka sangria! MUMS! :)
Har bra och ta hand om sverige!


utsikt från busshållsplatsen på våran gata


våran gata igen ;)


På bussen dit


utanför bussfönstret



sol the main street :)


på resturangen

Solen finns i madrid oxå!

Publicerad 2011-01-09 22:14:03 i Allmänt

Idag har det varit riktigt skönt ute! Började nästan fundera ett tag på om solen inte existerade här men där hade jag fel som tur var! Idag har allt bara flytit på bra, riktigt bra skulle jag till och med kunna säga! Fast det var grymt svårt å ta sig upp upp sängen imorse, var fortfarande trött sen släktträffen tror jag!

Men jag skulle vilja göra en sån där rättelse som dom brukar göra i tidningen när dom har anklagat nån för fel grej eller skrivit fel. Jag skulle vilja säga förlåt till cantus (åsnegiraffen) för nu när jag vet hans historia så förstår jag honom bättre. Han är bara 16 år, lotta och jag har gissat på en ålder på minst 21 på han. Han var tydligen en gång i tiden en duktig dressyr häst och har även hoppat 1.20 med bra resultat. Men sen när ägaren köpte en ny yngre häst så struntade dom i stackars stora cantus. Helena hade sett han då han var i gång och sa att han hade varit jätte fin då. Men tiden mellan vet man inte vad som har hänt antagligen fick han ingen mat och kan bara tänka mej hur hans skötsel var! usch stackarn!

Jag red iaf cantus idag, och han gick riktigt bra. lite jobbigt att han är så jäkla stark! Känns som att jag kommer lära mej massor här! Och det finns inte en enda muskel i min kropp som inte gör ont! Kan tänka mej att jag ser ut som en pingvin som har bajsat på sig när jag går!
Så hulken, du kan gå å slänga sig i väggen snart!

Lotta och jag skötte kvällsmatningen själv idag, allt gick super bra. Jag tycker om att vara själv i stallet på kvällen för då kan man passa på å krama om hästarna lite extra! :)

I morgon är våran lediga dag så då ska vi passa på å åka in till madrid och upptäcka!
Håll en tumme för att vi hittar hem igen!
Chiao!




Wallaby en av mina favorithästar i vårat stall :)


en av nöffarna på gården



Vilken dag!

Publicerad 2011-01-08 22:51:06 i Allmänt

ojojoj idag har det varit ganska jätte fullt upp! Först har vi dom vanliga stallsysslorna som gick som dom gick idag! När vi var ute å tömde halta lotta (skottkärran) så hörde vi ett jäkla ljud i stallet självklart har limeña tagit sig ut ur sin box och gått in till foder boxen som självklart ligger brevid cazans box. Och hingst som han är kunde han ju inte blivit gladare när det kommer ett sto och hälsar på han, Lite för glad blev han för han hoppade mot boxväggen och hela väggen höll på att gå i tusen bitar den svajja hit och dit och det är en cementvägg!
men tillslut fick vi in limeña i en annan box och det vart inga rivna väggar eller inte heller nått föl! :P och sen longera vi en varsirn häst jag gulliga wallaby och lotta irucap.

 Sen var det bara å slänga sig i bilen för att hinna göra sig i ordning för ignacios släktträff som dom så snällt bjudit med oss på :) Utan barnen var dom 64 personer! Jag har pussat fler personer i dag än vad jag har gjort på flera år tror jag! Ignacios släkt är härligt tokig och rolig och man kännde sig verkligen som en i gänget. Vi sjöng med i deras spanska sånger och dansade det var super kul!

 Jag och lotta har testat massor med nya grejer idag och det mesta smaka jätte gott! Knasiga grejer jag har ätit: kött från grisbenen (det som jag lagt ut bilder på tidigare), grisöra, nå fett man doppade mackor i, jätte god nöt/mandelglass, spansk korv, nån blod/ris/krydd grej tror kanske de var lite kött i den oxå. nån kaka som var rund och smaka semla. Alla grejer som fans på bordet kom från hans släkt och från burgas ( stället släkten är ifrån) vinet vi drack var från argentina och var nån moster eller nått som hade gjort de :P

På vägen hem fick vi se lite mer av madrid från bilen. Det är så grymt fint här! vi ska upptäcka mer av madrid på måndag som är våran lediga dag :)
Nu lite bilder från träffen!
Over and out from madrid! :P


uppskärt grisben :)




Ignacio och oliver


blod grejen, fett å doppa mackan i, gris öra revben :P


semel efterrätten


den super goda glassen


roliga släktingar!



Una dia

Publicerad 2011-01-07 21:25:43 i Allmänt

Idag blev det iaf ridnig vi fick rida Giorgio och Acanthus (åsnegiraffen). Det är iaf lika fin sand på ridbanan som på starnden så jag passa på å göra ett ryggplask från ca 175 cm häst för å känna om den var lika mjuk! Först sa gabby att vi nog inte skulle få rida efter som att de små regnade, tror visst spanjorer är allergisk mot vatten! Men då visa vi dom att vi stål svenskar kan rida endå!

På förmiddagen vart det alltså mockning och ridning sen när vi åkte hem för att laga lunch så passa vi på å stanna på farmecia fast det var stängt för tydligen så har affärerna öppet en stund på morgonen här sen stäger dom i några timmar sen öppnar dom igen på kvällen. Knasigt!

Men en grej som alla spanjorer har gemensamt är att om man säger att man inte förstår och bara pratar lite spanska så har dom en knasig ovana att bara börja prata jätte snabbt istället, som att dom tror man förstår bättre då!

På lunchen lyckas vi oxå bli bjuden på en öl av några konstiga folk som vinkade in oss till en cefeteria. Eller jag tog en cola efter som att jag körde, fast man får tydligen dricka 2 öl här och ändå köra bil fast de kändes bara onödigt. Dom kunde iaf ingen engelska alls. Helena och ignacio sa sen att dom tydligen kom från maroco och att dom var knasig! Så dom ska vi nog inte dricka öl med igen :P

Dom här grisbenen är tydligen jätte dyr! Och har dom svarta klövar är dom godare. Ett ben som ligger här i köket nu väger 20 kg och kilopriset på ett sånt ligger tydligen på 18 euro ( ca 160 kr) och dom måste ligga i ett speciellt rum i tio år först då kan man äta dom, sjukt! Vi har iaf lovat att vi ska smaka :)

Här tankar dom oxå åt en bara köra dit bilen och sen tankar dom den åt en! lyxigt som tusan tycker sverige borde ta efter!

Imorgon ska vi få följa med ignacio och helena till nån släkt grej som det kommer vara 42 personer på! tydligen folk i våran ålder oxå. Tror det kommer bli grymt kul!

Men nu väntar duschen! chiao!

åsnegiraffen
Åsnegiraffen

Regn regn regn och lite traktoråkning!

Publicerad 2011-01-06 22:28:57 i Allmänt

Blev inte så mycket till ridning idag, för spanjorer rider tydligen inte när det regnar!
Men fick testa på traktorn, tycker mina traktorskills sitter i ganska bra faktiskt!
Fast babe som lotta och jag kallar den är inte direkt felfri... det är nog lugnt för gabby (stallchefen) som typ väger dubbelt så mycket som mej, men jag har lite svårt å få ner kopplingen men om man ställer sig upp och lägger all sin vikt på den och hoppar lite på den så får jag oxå i den :)
Annars har det gått riktigt bra tycker jag, förutom för hinken som jag råkade mosa med skopan :P

Efter som att regnade blev det ingen longering idag= längre lunch för mej och lotta.
Vi lagade till en riktigt mumsig sås med bacon, champinjoner, grön chili, majs och kokosmjölk. Mums!


Vi har iaf en jätte mysig fruteria här på gatan känner på mej att vi kommer bli deras främsta stammisar!
Fast på vägen dit skulle vi kolla in i en annan affär och där hitta vi billig dricka och vi hade tagit med oss 10 euro som vi skulle handla frukt och grejer med. Men när vi kommer fram till disken så börja han prata massa spanska med oss, antar att vi såg ut som två frågetecken! och fast vi sa att vi inte förstog förtsatte han, efter ett tag dkulle vi iaf betela men då visar det sig att vi har tagit cent ist för euro. Vi fatta inget av vad han sa och han fatta inte oss så de fick sluta med att vi bara gick ut därifrån.  Får se om man vågar in sig där igen! :P

Vi fick sköta kvälls stallsyslorna själv ikväll så vi passa på å ta lite kort!


















Madrid

Publicerad 2011-01-05 22:10:51 i Allmänt

Härliga madrid, som man kan plocka löv från träden och det är gräs på backen!
Idag har det iaf varit fullt upp! Först fick vi en rundtur runt gården synd bara att de är dåligt väder, så man såg inte så jätte mycket runtomkring e...sen fick vi prova på lite hur en dag kommer att se ut för oss. :)

Hade ingen frukost imorse så vi fick vänta med mat tills lunchen, var lagom hungrig när vi väl åt eftersom här äter dom lunch vid fyra! Våra stackars magar fick vara utan mat i 25 timmar! Fast helena hade lagat nån spansk grej åt oss, typ som omelett med potatis i. Det var länge sen mat var så gott!

Tycker nästan nån borde ge mej och lotta en applåd,  för på en dag har vi lyckats åkt fel två gånger! :P var riktigt rädd första gången eftersom jag inte visste hur man fick i backen på bilen och de gick inte å göra en u-sväng nånstans. Men de löste sig och vi hittade hem tillslut!

Vi har oxå hunnit med och handla lite fast de var inte lätt å hitta grejer  e! dom har ju inte nått här i spanien.
Fast dom har då grejer som vi inte har oxå! Tur man hade kameran med sig :)

Ska ta lite kort på stallet och så när de är bättre väder :)
Ser fram imot imorgon för då ska vi rida! Då blir de hoppning! :)

Mina ben är as trött och de är jag med ska bli skönt å sova :)
Gulliga linnea har gjort en ram till mej :) Här kunde man köpa sig ett grisben!Tyckte man att ett ben var för lite kunde man ju alltid köpa en hel gris! 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela