piasvedin

Påskhelgen

Publicerad 2011-04-29 15:05:50 i Allmänt

Den här påskhelgen har varit grym! Det har varit jätte fint väder varje dag, mellan 20-28 grader. Det började med BBQ hos Nike på torsdagskvällen och dagen efter det åkte jag till sjön med Tagney, På kvällen var det BBq hos Mert tyvär slutade den kvällen med att jag måsta åka ifrån klockan halv tolv.. KOLIK! Det var bara å dra på sig ett par operationshandskar och operera. Klockan tre kunde jag komma i säng.

Nästa dag var det ganska mycket jobb så vi delade på oss jag gjorde allt jobb här på kliniken med Sergej och Melli och sigrun åkte ut på praxis. Sen på kvällen gick vi på nån pub här i Lauf, eller pub och pub vette tusan om man kan kalla det e! men men klockan tre skulle jag hem och ge injektion iallafall så kunde lika gärna försöka hålla mej vaken tillsdess så jag slapp sitta hemma och bara vänta. Klockan var halv tre när jag kom ut i stallet för att ge injection. Men när jag kom ut så hade hästen tagit av sig munkoppen och var helt genomblöt av svett, den hade oxå tuggat rosa fradga, tandköttet var lila och det rann snor ur näsborrarna.

Jag ringde sigrun och hon kom hit och berättade att den var i chock, vi försökte ge den några medeciner men det fanns inte så mycket att göra så tyvär fick vi akutavliva han. Tråkigt när det händer sånt här en kolikoperation kostar mellan 30 000 - 40 000 kr och sn dagen efter behöva ta bort den efter ett sånt stort ingrepp.


Dagen efter var jag som en dödslakt kan jag då lova! Drack lite kaffe så jag kunde se lite levande ut iallafall älskar att det alltid funkar, blev hur pigg som helst! En till två timmar iaf.. Sen blev det sjön där jag lyckades somna lite. På kvällen åkte vi till Nike och spelade fifa eller jag somade i hans soffa vid klockan elva :P skönt som tusan!

Och jag har faktiskt lyckats blivit riktigt brun n i helgen hoppas på fint väder nu till helgen som kommer oxå! har vi lite att göra på jobbet ska vi försöka komma iväg till Nürnbergs zoo! Det vore grymt! Kommer kännas som att man är tillbaka i skolan igen! :)

Men nu lite bilder :)


Innan helgen fick vi in en ormvråk som blivit överkörd till kliniken!
Tyvär var vingen så pass bruten att benet stack ut så det var inte så mycket vi kunde göra förutom avlivning.






Natalie och jag inför spolnig av Amon en häst vi har inne för att han har var i kinden...
Inte det trevligaste att ha i håret e!


Ett brutet griffelben före operation...


under Operationen





griffelben


Sigrun och chef


Färdig opererat! :)







Servos!

Publicerad 2011-04-17 17:48:18 i Allmänt

Ska försöka ta mej och börja skriva lite oftae här igen :) eller iaf när det har hänt nått roligt :)
Den här veckan har det faktisjt hänt lite grejer. Jag har gjort anestesin helt själv en gång! Det var en ganska mäktig känsla och var jätte glad när hästen stog upp och levde efter :) Kommer få världens muskelben efter alla uppvak som jag gör nu.  Ibland får man sitta på huk i över en halvtime och det känns i bena kan jag berätta!

Jag har oxå fått gett lugnande till en häst och det gör man intravenöst alltså in i blodet :)
En kväll kom det in en häst hit som hade skärt av venen i benet, det var en häst från cirkusen som är i Lauf just nu. Men dom på cirkusen har inte super mcycket pengar så dom kunde inte betala för operationen som vi gjorde. Så då sa klaus till dom att dom skulle betala 40 euro var till oss som var där! Ganska grymt med typ 400 kroner extra den här veckan :)

I torsdags kom chef och sa att han hade en överraskning till oss, då had han köpt en grill hit till kliniken så på kvällen blev det grillning med Nike och Tagney :)
Och på ferdagen var det Natalies födelse dag så då blev det utgång med Nike, Tganey, Attila och Merts :) Det vart en lite smått kaotisk kväll men riktigt bra i början :)

Det har varit ganska kallt den här veckan så nu får vi nog ta och dansa lite soldans så man kan jobba lite på brännan igen!
Här  är lite bilder helt ofarliga för er som inte tycker om blod och så vågar titta :)



En påskbrunn, det är riktigt fint här i tyskland nu så här till påsk :)


En häst vi var ut till samma hov som kommer här neranför.




Vi fick skära bort nästan halva hoven!




Den här hästen ringde dom chef och bad honom behandla senan på,
Sjuka människor det finns! Den är 28 år, chaf sa att dom skulle ta bort den direkt men det ville dom inte!
Han gav dom en vecka om dom inte har avlivat den när den har gått ringer han djurskyddet. Man skutar då aldrig förvånas av vad det finns för människor i den här världen!

Men nu kommer det lite bilder på cirkushästen så lotta nu kommer det blod så nu kan du sluta titta ;)




Ganska cleant cutt endå, dom visste inte hur den fått det men det bara spruta blod när vi tog bort bandaget!
Den hade rullat sig sen när den ställde sig upp så blödde den som tusan.


Och så här fin blev det :)

Oj oj oj

Publicerad 2011-04-11 19:08:47 i Allmänt

Det har liksom inte blivit så mycket av att jag skrivit i bloggen nu på ett tag! Det här är som dagböckerna som jag hade när jag var liten.. fast höll ju på ett bra tag iaf :)

Jag har iallafall tagit årets första dopp :) Det var iskallt kan jag ju säga! Och det hade varit soligt hela dagen men självklart så just när jag kom upp från vattnet gick solen i moln!
Är det nå som vet varför solen blekar allt förutom oss? vi blir ju brunare! ska nog googla på det lite jag!

Här på kliniken går jobbet verklogen i vågor! ibland är det fullt i stallet sen nästa vecka är det knappt nått å göra alls! Men förra veckan var det opertion nästa varje dag så min anestesi träning kom bra mycket frammåt :) Den sista opn skötte jag och natalie anestesin själva! :)

I helgen blev det en shoppingtur in till nürnberg eftersom det är natalies fördelsedag på fredag så vart det klänningsjakt! Och jag har testat på både älg och bäverjakt men inget är ens i närheten av så svårt som klänningsjakt kan jag ju lova!

Idag råkade jag göra en liten tabbe... så att en av hästarna hade fått special mat utanförboxen så kollade jag i vad det var för nått men det vita visste jag inte var det var, så jag luktade men det luktade inget, så då tänkte jag att jag kunde ju slicka lite och se vad det smakade. Det smakade inte så mycket men först efter jag smakat kom jag på att det kanske inte alls var foder det där e! Och det hade jag rätt i! Det var lugnade medel eftersom att hästen skulle åka hem idag! :P opsidaisy! Men det är nog ingen fara det var bara en lite slick!

Det här med hulkwommen går verkligen i vågor det! ibland bestämmer jag mej för att äta jätte nyttigt och träna som en toker, men andra dagar tänker jag eh en tårtbit hit och dit och tre cheesburfare hit och dit det är jag värd!

Jag sökte ett jobb som verkar as bra på karolinska universitetssjukhuset igår! Det skulle ju vara hur grymt som helst! så nu får ni hålla tummarna! :)

Men nu ska jag faktiskt ta och röra lite på bena och ta mej en springtur :)
Tjuus!


Bjuder på en badbild :)


Borr i kinden


sen insättning av drenage




Färdigt! :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela