piasvedin

nürnberg ikväll!

Publicerad 2011-02-26 20:38:08 i Allmänt

Vart en ganska sen kväll igår, vi tittade på dear jhon och hittade ett jätte gott rödvin här i köket! :)
Vi avslutade med att dansa lite :P
I dag är sergej ledig så det är då vårat jobb att mocka boxarna, så inte nog med att det vart en sen kväll jag fick kliva upp en timme tidigare! Så det var en väldigt trött pia som åkte med Klaus ut på eftermiddags turen idag! somnade till några gånger i bilen hoppas att han inte märkte nått bara! :P

Vid två vart jag ledig fast på jour, Klaus sa att vi fick andvända Vanessas tjänsterbil ifall vi ville åka nån stans.
Läskigt som tusan att dom låter mej köra den bilen för den är en ny kombi som dessutom är automat. Vi åktre iaf å handla lite så vi kunde baka oss en cheescake, efter det körde vi till gymmet så iag har jag sprungit 3 km och cycklat 5 km pluss tränat lite mage och ben :) 

När vi kommer hem säger Klaus att om vi vill får vi ta bilen till Nürnberg och gå ut om vi vill så länge jag har mobilen med så är det lugnt. 
Vi får väll se hr det här slutar men bilen har iaf en GPS så tappar vi bort oss jätte mycket så är det bara att trycka på knappen hem så kommer en tysk röst att guida oss hela vägen hem till kliniken :)
Men tror det får bli en ganska tidig kväll eftersom imorgon väntar några knorrande hästmagar och några omockade boxar på ett besök från mej.

Men nu ska jag ta och dra på mej ett par lackleggings och försöka dölja hästlukten som ständigt sitter i våra kläder med lite god parfym! :)

Ha en super lördagskväll! Det tänker jag ha iallafall! :) 

hard work work!

Publicerad 2011-02-25 20:48:51 i Allmänt

Idag är det fullt upp kan jag ju säga!
Det är många hästar i stallet så det tog nästan hela förmiddagen sen klockan två åkte jag ut med Klaus på eftermiddagsbesöken. Det var jätte många besök det första var lite små jobbigt eftersom att vi kom med lite dåliga besked och tjejen som ägde hästen blev väldigt väldigt ledsen... har väldigt svårt att se när andra är grinar det smittar liksom av sig! Men försöker så gott jag kan att se normal ut.

Det var ovanligft mycket besök idag så kom inte hem fö ens klockan sju.
Men int ska ni tro att jobbet tar skut här inte! nej nej när vi är på sista besöket ringer en ägare med en häst som har kolik som måste åka in till kliniken. Så fort hem gjorde mej lite skinksallad som jag snabbt slängde i mej sen gjorde jag i ordning branülenbestick eller vad det heter iaf permanentkanyl, provrör mm allt som man behöver för att göra en första check av en kolikhäst.

Idag var det lite annorlunda för efter rektalundersökningen så gjorde dom ultraljud och då såg dom att äggena i äggstockarna var alldeles för stora, do var 50-60 mm och det är väldigt mkt för stort, en häst dom är redo att insemineras ska göra det när äggena är som störs och då är dom ca 30-35 mm. Så då förstog dom att den här hästen inte hade kolik utan en stor systa i den vänstra äggstocken.

Fast det har varit mycket idag så har det varit ganska kul och känner att jag har förbättrat mina djursjuksköterska kunskaper lite mer :)

Hulkwomen!

Publicerad 2011-02-24 23:18:43 i Allmänt

Jopp det är så folk kommer att se på mej när jag kommer hem!
Gymmet här är jätte lyxigt och jag ska träna sten hårt! Nästa onsdag har jag en träningsdate, då ska jag väga mej så man ser hur mycket muskler och fett jag har i min kopp så fram till dess blir det hård träning! :P
Sen kommer jag få en individuell träningsplan så jag får en topp kropp!

Det är ganska fullt upp på jobbet nu, nästan hela stallet är fullt och en av patienterna är en reninghäst som är i världseliten! Fast det är bara å hålla tummarna för han mår inte toppen och igår fick han en allergisk reaktion på nått så han bara stog å skakade och hans ögon var uppsvälld som tusan!

Det har varit fint väder nu i två dagar i rad så skulle inte förvåna mej om det kommer börja komma kolikhästar snart på löpande band :P Ska ta och knäppa lite kort nån dag här oxå lite på kliniken och på hur jag bor och så ska bara ta mej tid till att göra det :)

Over and out!




haha gammla bilder från en riktigt bra sommar!
Blir lite så att man längtar tillbaka till sånna sommrar då allt var så enkelt! :)

Två operationer och löss!

Publicerad 2011-02-22 21:01:13 i Allmänt

Idag är det kallt som tusan, eller det känns som så iaf fast det är bara en minus.
Det kan nog vara lite för att jag tror det är förkylningsbakterier som har fest i min kropp! jag hoppas på att dom blir för full och däckar snart!

Idag har det varit ganska fullt upp; först en kastration och sen en operation av en armbåge inte så märkvärdiga operationer dom var ganska små men det är fortfarande väldigt intresant och titta :)

På eftermiddagen åkte vi ut på besök: hovböld, hälta, vaccination och sist men inte minst en häst som hade löss!
Usch det verkligen kliar i hela kroppen när man ser sånt!

Imorgon blir det ännu en operation! :) Det är knas med en sena i ett bakben p en haflinger som ska fixas till.
Själv ska jag stoppa i mig en ipren och dricka lite te och hoppas på att jag är frisk imorgon :)

Imorgon händer det grejer! :)

Publicerad 2011-02-21 21:56:56 i Allmänt

Blev inget skrivande igår.. hände likson inte så mycket.
Tog bara hand om hästarna som står här på kliniken sen efetr det var vi klar :)
Så jag följde med Natalie till ett stall där hon hade en ridlektion för en kompis till hon.
Var ganska jätte pigg sen på kvällen när vi kom hem så energin gjorde vi oss av med på bästa möjliga tänkbara sätt; DANSA!! jag lärde mej grunddansstegen i jumpstile oxå :P

Idag efter tagit han hästarna här så städade vi labbet riktigt ordentligt sen åkte jag ut ed klaus och gjorde en röntken av ett bakben. han var riktigt halt stog inte ens på benet. men vi såg inget på bilderna klaus tror det sitter höre upp..
Efter det åkte vi och handla lite mat, och om jag skriver en sak får ni lova att inte berätta för nån! men jag börjar på att bli ganska säker på att klaus är jultomten!! Jag har redan fått ett par skor och en jacka pluss min resa betald.. pluss att han köper våran mat och kommer då och då med bakelser! :)

När vi trodde vi var klar för dagen ringde telefonen... Det betyder oftast bara en sak: kolikhäst på väg!
Så kom den in men verkar inte bli nån operation ikväll, jag har fått i uppdrag å hålla koll på den i kväll ifall den blir sämmre.

Ifall det inte kommer in nån akuthäst kommer jag att börja träna på gymmet här på onsdag det ska bli skoj! :)
Imorgon så är det iaf två operationer inbokade :) en kastration (som dom inte gör stående här, fråga mej inte varför) och en framknäoperation :) spännande spännande!

Gute Nacht!

Kolikoperation!

Publicerad 2011-02-19 22:04:43 i Allmänt

Idag har varit en grymt händelsefull dag!
Efter vi hade gjort klart allt med hästarna som står här på kilniken så åkte vi ut till två gårdar.
B
åda på båda ställena så var det två hästar som var väldigt halta och den ena skulle avlivas på måndag och den andra skulle nog oxå avlivas men det var inget bestämt datum.. :/ tror inte folk här i tyskland bryr sig på samma sätt som vi gör om hästarna för den ena ägaren var inte där när vi kom och den andra stog typ och log medans dom diskuterade om hon skulle avliva idag eller på måndag!

När vi kommer till baka s
å kommer det in en quater hings som har kolik, Han fick dropp och sen lite vila men det visade sig sen att han inte skulle bli bättre utan operation!
S
å nu efter bara två dagar i tyskland fick jag se min alldeles första kolikoperation!
Och för er som undrar var det lika coolt som man kan tro att det är!
Hästar har verkligen meterl
ånga tarmar! Tunntarmen var som en storannakonada!
När operationen var klar s
å visade Vanessa mej hur man ger injektion efter en kolikoperation så ikväll klockan tolv ska jag få gå ge han två sprutor, en i permanenkanylen och en i muskeln :)
GRYM DAG!!!


Börjar snällt s
å ni kräsna behöver inte skrolla ner så mkt längre!


tjock och blintarm :)








spolning av tarm








Jag och Vanessa


kvällen avslutades i en fin dans som Natalie och Vanessa gjorde s
ååå fin!

Fran Spaninen till Tyskland

Publicerad 2011-02-18 13:42:53 i Allmänt

Det var en väldigt lang dag igar! men rasan gick jätte bra förutom att jag somnade sittandes pa flygplatsen i berli mednad jag väntade pa flygplansbyte.
Natalie hade gjort mat at mej när jag kom hit jätte gott var det! Jag hade ju somnat pa första flyget da dom kom med frukost sa jag var grymt hungrig.


Pa kvällen sa kom det 2 hästar en som hade haft problem med lungorna och en häst som hade kolik. Och hästen med klinik skulle komma klockan halv sex men den kom inte för ens efter nio.
Var riktigt trött pa slutet av dagen och när jag väl fick ga och lägga mej tog det inte sa lang tid innan jag sov.

Idag har jag fatt provat pa hur en jobbdag kommer se ut. Fast det var tydligen ovanligt lugnt idag sa vi akte ut pa ett besök ist. Jag hatar att vara ny pa ett ställe för man vill liksom bara komma in arbetet sa man slipper känna sig ivägen bara!
Jag skriver mer och berättar mer och lägger upp lite bilder en annan gang för nu ska jag fylla upp ett varmt bad och bara ta det lugnt ett tag! :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela